Recept: oosterse salade

Hoi! Ik kreeg de vraag om weer wat vaker recepten te delen, in plaats van alleen maar foto’s van mijn eten. Bij deze! Deze salade had ik gevonden op Instagram (helaas weet ik niet meer op welke pagina). Ik had alleen niet alle ingrediënten in huis en heb er zo mijn eigen draai aan gegeven. In het originele recept stond Chinese kool, die heb ik vervangen door veldsla en bleekselderij, omdat ik dat toevallig nog had liggen. Ik ben geen kok en ik ontwikkel ook geen eigen recepten. Maar ik wil het gewoon graag met jullie delen als ik lekkere en gezonde recepten gemaakt heb!

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de dressing:

4 eetlepels sesam olie

3 eetlepels witte wijn azijn of apple cider vinegar

het sap van 2 limoenen

2 eetlepels honing (check even of het echt pure honing is, als er EEG honing op staat is het meestal glucose stroop)

wat plukjes verse kruiden, ik gebruikte:

mintblaadjes, bieslook, peterselie, koriander

snufje zout

een pepertje, met of zonder zaadjes, al naar gelang je van pittig houdt

eventueel: knoflook 1 teen (heb ik er niet in gedaan, uit respect voor mijn personal training klanten ;-))

Bereiding dressing: alles in de blender of met de staafmixer fijn malen.

Ingredienten salade:

1 peper, zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden

garnalen, 250-300 gram ongeveer

gewassen spinazie, fijn gehakt, flinke hand vol

veldsla, gewassen, flinke hand vol

wortel juliënne, flinke pluk

fijn gesneden bleekselderij (Qua hoeveelheid luisteren de porties van de laatste 4 ingrediënten niet zo nauw. Gewoon handjes vol doen, naar smaak, “op gevoel”)

handje cashew noten, ongezouten

sesamzaad (ik had geroosterd sesamzaad van de toko, dat vind ik mooi staan omdat het zwart is, maar de gewone kan je ook nemen)

eventueel: knoflook 1 teen (heb ik er niet in gedaan, je weet nu waarom)

Bereiding salade:

Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat heet worden. Je kunt voor een knoflook smaak ook knoflook olie gebruiken. Voeg de peper toe en eventueel de knoflook (geperst teentje)

Voeg de garnalen toe en bak ze ongeveer 3 minuten gaar. Let er op dat ze niet doorzichtig meer zijn.

Meng in een slakom of op de borden: veldsla, wortel, spinazie en bleekselderij. Doe de garnalen en cashewnoten er bij en besprenkel met dressing. Let op, het is best veel dressing dus niet alles er op gieten, anders heb je een zeiknatte sla. Beter met een lepel er over gieten. Als laatste: besprenkel met sesamzaadjes. Enjoy!!

Voedings waarde per persoon:

Je ziet het in de pie-chart; door de olie en de cashews is vet redelijk hoog, maar noten bevatten wel gezonde vetten. Zorg er voor dat je per dag maximaal 25 gram noten en/of pindakaas eet, als je niet wilt aankomen. Verder is dit een geweldige maaltijdsalade, vol eiwitten, vitamines en vezels en bovendien laag in calorieën! Prima dus als je op de lijn wilt letten. Tot snel weer lieve mensen en deel graag je foto’s of je ervaring als je hem een keer maakt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *