Recept: Pasta met artisjok harten en knoflook garnalen in een spicy tomaten saus

niveau: super-easy

Bereidingstijd: zo’n 10 minuten

Deze tijd, van barre regels en onzekerheid, vraagt om comfort food! Maar dan wel de lang houdbare soort, waar mee we onze voorraadkasten kunnen vullen. Ren vast naar je locale buurtwinkel of supermarkt, hamster onderstaande ingrediënten en GENIET! Mangiare!

Benodigdheden per persoon:

-half blik San Marzano tomaten

-Bevroren garnalen (liefst zonder al die tentakels en schillen er omheen..brrr)

-Lekkere dikke kappertjes uit een pot van de Marokkaanse buurt winkel, merk: Ceren (niet op de foto)

-volkoren pasta, 100 gram gekookt 

-60 gram artisjok harten, uitgelekt en in stukken gesneden

-halve teen knoflook, fijngehakt (enige product dat niet zo lang houdbaar is als de rest)

-cayenne peper

-basilicum gedroogd

Bereiding:

1. Pasta is typisch zo’n product waarvan we te veel bereiden en waarvan we vervolgens heel makkelijkeen tweede of derde keer opscheppen als er over is. 

Meet daarom goed af hoeveel je per persoon neemt. Let ook op of je de hoeveelheid gekookt of ongekookt afweegt. In dit geval heb ik 60 gram gedroogde volkoren pasta per persoon genomen, dit maakt ongeveer 100 gram gekookte pasta. Je kunt ook de pasta-lepel gebruiken, zoals op de foto. Als je de hoeveelheid neemt die in het gaatje past, heb je een eenpersoons portie. Maar dat wist je natuurlijk al!

2. Kook de pasta al dente, zo’n 10 minuten. Voeg een klein beetje olie aan het kookwater toe, om plak-pasta te voorkomen.

3. Tijdens het koken van de pasta kun je de saus maken: Plet eerst met je mes de teen knoflook. Zo kan je in één beweging de schil eraf trekken, super makkelijk. Hak de knoflook fijn (geperst is ook prima). Normaal eet ik nooit knoflook, maar hey, iedereen houdt nu 1,5 meter afstand dus heb ik een extra grote teen genomen. Neem het er van, nu kan het 🙂

4. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan, afmeten dus. Meer olie hoeft echt niet, je proeft het verschil niet eens. Ik begeleid voor mijn werk mensen met afvallen en helaas zit een calorieoverschot heel vaak in dingen zoals dit (En in dingen zoals eerdergenoemde portiegrootte pasta). In een eetlepel olijfolie zo’n 126 calorieën. Een scheut olie in de pan is misschien wel 5 eetlepels olijfolie, wel 630 calorieën in je eten, waarvan je niks proeft. Zo kan een avondmaaltijd heel erg oplopen, en is het moeilijk om op gewicht te blijven. NB: Investeer in een goede anti aanbak-pan, dat scheelt ook veel olie. 

Bak de knoflook in de oijfolie op laag vuur met de cayennepeper (ik hou van pittig), de gedroogde basilicum en de kappertjes. Als je kappertjes als eerste toevoegt komt de smaak heel goed tot leven! Wist je trouwens dat pittig eten metabolisme verhogend werkt? 

5. Voeg de garnalen toe. Maar let op, ze worden heel snel taai. Dus als ze niet doorzichtig meer zijn, doe je het vuur laag. Voeg de artisjok harten ook  toe

6. Voeg de tomaten saus toe. Let op dat je echt San Marzano neemt, het zijn de aller lekkerste tomaten ter wereld. Het maakt een enorm verschil. Ik beloof je dat je nooit meer terug wilt. Het vuur staat nog steeds heel laag, doel is enkel het warm houden van de saus. Plet voorzichtig met een spatel de stukken tomaat, zodat je een echte saus krijgt.

7. Proef nog even, heeft het nog wat nodig? Ik zeg het je nu vast: NEEEE! Zelfs geen parmezaanse kaas. 

Omdat ik gewichtsconsulent ben, hieronder de voedingswaarde per persoon. Valt best mee he?!

Deze maaltijd is hoog in vezels. Dit is welkom want ze vertragen de maag-ontlediging, waardoor je uren lang een vol gevoel hebt na het eten van deze delicioso maaltijd!

Buon apetito

P.s heb je advies nodig op het gebied van voeding? Ik kan je online coachen voor maar €15,00 per maand tijdens de crisis, special prize! Stuur me een bericht op sita@sitawillemse.nl

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *