Gebruiksaanwijzing Core Crusher app

Je hebt de app geinstalleerd. Wat nu?

Home button

Welkomst-pagina. Hier zie je de workout van de dag (als die er die dag is) op verschijnen. 

“Messages” geeft je de gelegenheid om mij vragen te stellen, of berichten te sturen, als je er op klikt.

Onderaan de home page staat een korte uitleg over de app.

Hoe volg je een workout?

Vanuit “schedule”, “programs” of vanuit de homepage kun je op een workout klikken,

Druk er op, en:

Je ziet een geschreven opsomming van het aantal oefeningen en welke dat zijn, daaronder de knop “Start workout”

Als je daarop drukt kom je op een groot gekleurd scherm terecht.

Beneden staat in kleine letters de naam van het programma; druk er op

Nu kom je terecht bij de eerste oefening van je workout. Je ziet een afbeelding, hierop kun je drukken: dit is een video met instructies en tips. Als je wilt stoppen, druk nogmaals op de video. Dan stopt ie. Om de video’s te horen, zorg dat het geluidsknopje op je telefoon aan staat.

Onder de video staat in het gekleurde vlak het aantal herhalingen (reps) of het aantal minuten/seconden. Als je net begint met het programma, kan het zijn dat voor jou een andere tijd of aantal reps geldt, deze kun je aanpassen en noteren bij “notes” in het witte gedeelte onder de video.

Als je op het podloodje klikt naast Reps (Herhalingen), kun je het aantal herhalingen of de tijd aanpassen aan jouw eigen vermogen. Probeer de tijd of het aantal herhalingen te verhogen elke keer dat je de training doet

Onder “notes” zie je een plaatje van een video camera: hier mee kun je, als je toegang tot je camera verleend, jezelf filmen en je eigen techniek bekijken en bijhouden. Als je wilt dat ik kijk hoe je het doet, stuur me een bericht en ik kan je feedback geven.

Rechts van de videocamera staat een “I” van Instructions, hieronder vind je een geschreven uitleg van de oefening in je workout.

De geschreven instructies over een oefening

Helemaal onder in beeld vind je een stopwatch, deze kan je gebruiken bij oefeningen waar je een aantal seconden of minuten een houding uitvoert.

Rechtsboven in beeld, staat een klein wit rechthoekje en rechts daarvan drie streepjes op elkaar. 

Druk op de streepjes en nu kun je alle oefeningen van je training onder elkaar beknopt bekijken, zie hieronder, met dezelfde opties als eerder beschreven.

Je kunt nu naar links swipen om naar de volgende oefening te gaan, als je klaar bent met de huidige. Je kunt zo de hele training voltooien als je steeds naar de volgende oefening swiped, de oefeningen worden herhaald, en komen vaak 2 of meer keren terug. Dit heeft een functie: oefeningen worden herhaald, zodat je de spiergroep grondig traint, of het uithoudingsvermogen herhaaldelijk traint met dezelfde oefening, voor een optimaal resultaat

Na de laatste oefening zie je een getekende high five, waaronder “exit workout”. Druk hierop, en ik kan zien dat je een workout hebt voltooid in het systeem

Schedule

Onder schedule, tweede menuknop van links onder, zie je je weekrooster. De workouts heb ik in het schedule geagendeerd. Deze kun je zelf verplaatsen door op de puntjes rechts van de naam van je workout te drukken, en vervolgens op “move event”.

Ik raad je aan om het schedule te gebruiken en workouts in te plannen. Het werkt goed als stok achter de deur. Bovendien krijg je een melding. Neem eens in de week de tijd om je workouts van de komende week in te plannen, het geeft structuur en houvast

Boven in beeld zie je de optie om van “day” naar “week” te verschuiven indien gewenst. 

 Result tracking

Je kunt een aantal zaken bijhouden om te zien of je vooruit gaat en of je gezond bezig bent. Je vindt je tracking vragen op de laatste, meest rechter pagina van je app. Daar zie je “results tracking”

Als je op de volgende pagina op “add result drukt, krijg je alle vragen te zien en kan je beantwoorden wat voor jou van belang is.
Beantwoord de vragen die voor jou van belang zijn, en je antwoorden worden bijgehouden in een chart.

Hoe weeg je jezelf?

Nuchter, zo vroeg mogelijk in de ochtend, naakt, na de w.c en voor het eten en drinken. Zo heb je een betrouwbare meting. Jezelf wegen is, als je op gewicht wilt blijven aan te raden om 1x per week te doen

Hoe meet je je taille omvang?

Zoek je heup knobbel en je onderste rib. Het exacte punt hiertussen is de plek waar je het meetlint houdt. Gebruik een soepel meetlint, niet van ijzer. Let op dat het meetlint recht is en houd een vinger tussen de huid en het lint. Houd de buik niet ingetrokken. Ik adviseer om 1x per maand je omvang te meten.

Hoe meet je je heup omvang?

Doe dit ook met een soepel lint, niet van ijzer. Ga staan bij een spiegel en kijk naar jezelf van de zijkant. Het lint gaat over het dikste deel van je billen. Kijk nu of het lint recht is en houd een vinger tussen het lint en je huid. De voeten zet je tegen elkaar. Voor heren is een heup-meting niet nodig. Ik adviseer om 1x per maand je omvang te meten.

Progress photos:

Druk hier op en je kunt foto’s van jezelf toevoegen of ter plekke maken. Dit met als doel om progressie bij te houden. Let op bij het maken van progressie foto’s: doe het altijd op zelfde moment van de dag, op dezelfde plek, zo vroeg op de dag mogelijk, voor het eten, na de wc en met hetzelfde ondergoed aan. Alleen dan zijn de omstandigheden optimaal.

Food diary:

Druk op “add meal” en je kunt een foto van je maaltijd maken 

Je kunt de foodtracker app Myfitnesspal koppelen, als je een account hebt:

  1. Ga in MFP naar “Instellingen”
  2. Ga linksonder naar Dagboekdeling, zet deze op “openbaar”
  3. Log in op je computer in PT distinction met je mailadres en password. Rechts in beeld zie je “addons”
  4. Klik op het MFP icoon, (of Fitbit of MyZone, deze apps kan je ook koppelen) en volg de stappen. 

Log in via de desktop in de omgeving van mijn app. Ga naar: https://www.ptdistinction.com/sitawillemse en log in met je email en password. Zo ziet de desktop omgeving er uit.

Trainen via de desktop omgeving

Je kunt ook trainen via je desktop of laptop. Ga naar: https://www.ptdistinction.com/sitawillemse en log in. Je kunt je trainingsprogramma en je voortgang hier bekijken en bijwerken. Ook kun je hier je password wijzigen.

Betalen via Paypal

Ik mail je maandelijks een factuur, deze kun je betalen via overboeking met je bankrekening. Betalen via Paypal is ook mogelijk. Om dit te doen log je in met je mailadres en password op de computer. Login via deze website met je email en password: Je gaat naar rechtsboven “my account”.

Vervolgens zie je linksonder staan “pay Sita Willemse”. Als je daar op klikt kun je de munteenheid en het bedrag selecteren, en word je doorgesluisd naar je Paypal account.

Veel succes en laat het me graag weten als je vragen hebt!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *