8 tips van Sita om thuis te trainen

Sinds het besluit genomen is om de sportscholen te sluiten i.v.m het Corona virus, word ik als personal- en groepsles trainer overspoeld door vragen van klanten. Hoe kunnen ze het beste trainen buiten de gym?

Ik kreeg veel vragen van klanten of ik bootcamps wil geven in het park. Ik zou niks liever willen want het lijkt me hartstikke leuk, maar dat lijkt me op dit moment niet verantwoord. 

Één op één trainingen geef ik nog wel in het park, op gepaste afstand blijvend, en met een lading hygiënische doekjes om materialen te reinigen. 

Met het oog op het mogelijke vooruitzicht dat we straks ons huis niet meer uit mogen, hoe kunnen we dan in onze (soms kleine) woningen toch nog effectief trainen, wat kan je zelf doen om niet al je behaalde resultaat te zien verdwijnen? 

De meeste mensen in de sportschool hebben een trainingsschema, waarin veel oefeningen staan met apparaten, deze vallen natuurlijk af. Maar er is nog steeds veel mogelijk.

Ik wilde dit blog met jullie delen om je wat ideeën te geven hoe je dit het beste kunt aanpakken, hieronder mijn 8 tips:

  1. Investeer in klein materiaal voor thuis. Dumbbells (van minimaal 3 kg per stuk), een opblaasbare Swiss ball, elastieken, matjes, een Trx die je over de deur kunt hangen (of op het balkon of in je tuin) zijn allemaal kleine spullen die makkelijk op te bergen zijn en die je op veel plekken kunt kopen of bestellen. Zo kun je met best veel variatie voor een betaalbare prijs thuis je workout doen. Lekker muziekje er bij en gaan!
  2. Geen materialen, of geen geld hiervoor? Wees creatief: neem een zak kattenbak korrels van 10 kg en gebruik deze als core bag (pas op: niet slammen op de grond, anders ligt de hele kamer onder de korrels ;-)). Neem twee flessen water of twee grote blikken kikker erwten en gebruik ze als dumbbells. 
  3. Train met lichaamsgewicht. Planks, push ups, mountain-climbers, squats, jumping jacks, lunge-variaties, tricep dips; je hebt er niks voor nodig en je kunt de oefeningen best zwaar maken, als je mijn volgende tip gebruikt.
  4. Maak een mini circuit. Ik noem het volgende altijd 1, 2, 3-trainen: Ik neem 3 oefeningen: 1: een staande oefening zoals een lunge, een squat of een wall sit. 2: een liggende of zittende oefening zoals een been-abductie, hip thrust of tricep dips. 3: een gesprongen hartslag verhogende oefening, zoals een jumping jack, split jumps, burpees, etc. Vervolgens doe je de 3 oefeningen achter elkaar 15-20 herhalingen (of gewoon tot je buiten adem bent en/of het flink brandt) En dat herhaal je 3 ronden lang. Je kunt zoveel variaties maken als je wilt. Als je steeds opstaat, weer naar de grond gaat en dan gaat springen wordt het vanzelf intensief en train je ook je uithoudingsvermogen. 
  5. Leg de lat niet te hoog, jezelf motiveren is iets wat veel mensen moeite kost, daarin ben jij niet de enige! Daarom is er normaliter ook zo veel werk voor personal trainers zoals ik, en zijn groepslessen ook zo populair. Train je meestal een uur  lang in de sportschool? Misschien is 30 minuten wel beter vol te houden thuis. Of twee keer per dag een kwartier. Alles is meegenomen! Deze crisis tijd in ons leven vraagt om aanpassingen doen, en nieuwe manieren zoeken om gezond en fit te blijven, en ja, ook om bezig te blijven op den duur.
  6. Is zelf-motivatie moeilijk voor je als je thuis traint? Zoek dan een leuk Youtube kanaal met oefeningen. Ik maak zelf regelmatig filmpjes op mijn kanaal zonder uren uitleg er in, de techniek-tips staan er schriftelijk onder geschreven (wat ik zelf vaak heel vermoeiend vind: wil je een workout doen via Youtube, moet je eerst een half uur naar uitleg luisteren, dan haak je al af voor het eenmaal is begonnen :-0) Check hier mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCgjdZ8qADMwFy2gLxRgxgHg
  7. Houd rekening met de buren! Iedereen zit de komende tijd thuis en als je een gehorig huis hebt met onderburen, let op met dingen zoals touwtje springen! Je wilt er niet ook nog een buren ruzie bij hebben. Op het balkon is in dat geval een betere plek om te gaan touwtje springen.
  8. Lukt niks meer, trainen lukt niet en zit je ook nog eens met kasten vol met eten de hele dag te snacken en voel je jezelf met de dag uitdijen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die ik je kan bieden met personal coaching. Voor €15,00 per maand kun je via een makkelijk bedienbare app verschillende schema’s op maat krijgen van mij voor thuis. Ik geef je voedingsadvies en we houden wekelijks contact om je doelen te blijven behalen, ook in tijden van crisis. Onze gezondheid gaat nu voor en beweging en vitaminerijke voeding zijn hartstikke belangrijk.

Heel veel succes allemaal, ik hoop voor iedereen dat we snel weer in de gym kunnen trainen met je personal trainer of bij een leuke groepsles, met alle keuzemogelijkheden die we daar hebben is het daar het fijnst en het gezelligst

Groeten van Sita Willemse 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *